Onkruidbestrijding grasland na de 1ste snede
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Onkruidbestrijding grasland na de 1ste snede online lezen
 
 
Nufarm
 
Technische Informatie
12 mei 2022
 
 
 
Onkruidbestrijding grasland na de 1ste snede
De 1ste snede in het grasland werd dit jaar vrij vroeg aangevat. Op veel plaatsen is alles reeds ingekuild of gewikkeld. Veel graslandbespuitingen zijn dit voorjaar niet gebeurd of uitgesteld door het vroege en droge voorjaar. De veldwerkzaamheden in het voorjaar verliepen zeer snel waardoor er nu meer tijd is om aandacht te schenken aan de conditie van het grasland.

Een onkruidbestrijding in grasland is ook later in het seizoen perfect mogelijk. Twee à drie weken na de 1ste snede als het onkruid zich voldoende heeft ontwikkeld. Vanaf de maand mei zie je bovendien andere onkruiden opkomen, zoals akkerdistel en boterbloem. Maar ook paardenbloem, herderstasje en ridderzuring blijven komen. 

Lees meer
 
Voordelen behandeling na de 1ste snede

Een behandeling na de 1ste snede heeft verschillende voordelen:
  • Goeie groeiomstandigheden waardoor middelen zeer goed werken
  • Onkruiden hebben het goede groeistadium, twee weken na het maaien zijn ze voldoende groot om het middel goed op te nemen maar dan ook weer niet te groot of bloeiend (wat eigenlijk te laat is)
  • Onkruiden groeien met het gras mee en staan op gelijke hoogte waardoor ze goed geraakt kunnen worden. 
 
 
Advies

De temperaturen zitten in de lift maar de droogte speelt parten, waardoor er gaten in de grasmat zullen ontstaan wat onkruiden alle kansen biedt. Het perfecte moment is twee weken na de 1ste snede. De middelen hebben een wachttijd van 15 dagen voor het inkuilen of beweiden. 


Geen enkel middel heeft een volledig spectrum. Daarom adviseert Nufarm altijd een mix waar 2L/ha Cirran® een perfecte basis geeft. 
 
Nufarm is aanwezig op de graslanddemo van Limagrain 

Nufarm is aanwezig op de graslanddemo van Limagrain op:
  • 18 mei 2022 te Ieper (N38 ter hoogte van op- en afrit naar de Poperingseweg)
  • 25 mei 2022 te Turnhout (Leiseinde 28 Turnhout)
Zowel de voormiddag, als de namiddagsessie tellen mee als vormingsactiviteit voor de verlenging van uw fytolicentie. Inschrijven is verplicht en is mogelijk via de volgende link: www.lgseeds.be/fytolicentie

Zien we u daar?
 
Meer informatie
Voor technische informatie kunt u contact opnemen met Herbrecht Muys: 0470 91 30 69 / herbrecht.muys@nufarm.com



Bekijk ons webinar op Youtube:  "Een beter rendement begint in het weiland".
Kijk nu


Kijk ook op onze website: https://nufarm.com/be/.
 
 
Nufarm B.V.
Rivium Quadrant 75- 7
2909 LC Capelle aan den IJssel
Nederland
+31 (0) 303 7700
info.be@nufarm.com
+31 (0)10 303 7725
salesbenelux@nufarm.com
Nufarm
Facebook   Youtube
Aanmelden  |  Reageren  |  Gegevens wijzigen  |  Afmelden
Cirran ® is een geregistreerde merknaam van Nufarm. Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees voor het gebruik eerst het etiket en de productinformatie.