Meer ruwvoer van eigen bodem online lezen
 
 
Nufarm
 
Technische Informatie
19 April 2021
 
 
 
Onkruidbestrijding in grasland
Vóór of na de eerste snede
De onkruidbestrijding in grasland vindt voornamelijk plaats in het (vroege) voorjaar. Meestal voor de eerste snede. Helaas lukt dit niet altijd. Ook dit jaar hadden we te maken met koude periodes tot begin april. Als een onkruidbestrijding dan niet lukt, kan altijd later in het seizoen nog een onkruidbestrijding worden uitgevoerd.

Onkruidbestrijding voor de eerste snede
Houd daarbij rekening met de veiligheidstermijn vermeld op de verpakkingen van de middelen. Voor Cirran® geldt een veiligheidstermijn van 15 dagen voor maaien, kuilen en begrazen.

Onkruidbestrijding later in het seizoen
Ook na de eerste snede is het dus goed mogelijk om een onkruidbestrijding uit te voeren. Wacht wel tot de onkruiden zich weer voldoende hebben ontwikkeld zodat middelen goed worden opgenomen. Dat is circa twee weken na het maaien.
Lees meer
 
Adviezen
 
Meer informatie?
Ga naar onze website voor het uitgebreide artikel over onkruidbestrijding in grasland. Voor technische informatie kunt u contact opnemen met Herbrecht Muys: 0470 91 30 69 / herbrecht.muys@nufarm.com of Paul van der Kooij: +31 (0)6 - 41 34 59 97/ paul.vanderkooij@nufarm.com.

 


Kijk ook op onze website https://nufarm.com/be/.
 
 
Nufarm B.V.
Rivium Quadrant 75- 7
2909 LC Capelle aan den IJssel
Nederland
+31 (0) 303 7700
info.be@nufarm.com
+31 (0)10 303 7725
sales.benelux@nufarm.com
Nufarm
Facebook   Youtube
Aanmelden  |  Reageren  |  Gegevens wijzigen  |  Afmelden
Cirran ® is een geregistreerde merknaam van Nufarm. Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees voor het gebruik eerst het etiket en de productinformatie.