Geef het gras nu een groeiboost met SmartGrass! online lezen
 
 
Nufarm
 
Technische Informatie
18 mei 2020
 
 
 
Geef het gras nu een groeiboost met SmartGrass!
Op de meeste percelen is de eerste snede gemaaid. Aangezien veel percelen last hebben van droogte is de opbrengst niet overal even denderend. Om toch een goede opbrengst te genereren kan er voor de tweede snede een groeiboost gegeven worden aan het gras met SmartGrass®!
Lees meer
Op het juiste moment SmartGrass inzetten!

SmartGrass kan worden toegepast wanneer het gras een tekort aan gibberelinezuur heeft. Dit is direct na de winterrust en direct na elke maaisnede. Het is belangrijk dat SmartGrass aan het begin van de groei wordt toegepast.


SmartGrass wordt ingezet een aantal dagen na maaien als de grasmat weer groen optrekt (tussen de 3 en 7 dgn) of direct na weiden.

Op het juiste moment toegepast kan dit een extra opbrengst genereren van gemiddeld 600 kg ds/ha. Het gras groeit sneller en is eerder aan het maaien toe. De volwaardige snede kan tot wel 10 dagen eerder worden gemaaid. Door vroeg te kunnen maaien kan er een kwalitatief hoge snede geoogst worden met hoge voerderwaardes en door de inzet van SmartGrass met voldoende droge stof per ha.

Na weiden kan het zorgen voor een nieuwe frisse weide. Het voordeel van de toepassing na weiden is dat het vee nooit het groeipunt uit het gras eet. Er kunnen zo handig groeitrappen gecreëerd worden met verschillende weide- en maaipercelen of om te gebruiken voor zomerstalvoeren.
Advies

•        Dosering 20 gr/ha


•        Waterhoeveelheid 200-300 l/ha

•        0,24 l/ha Gondor® toevoegen

•        Na een maaisnede of na direct na weidegang (als het gras kort is en weer op           gang komt)

Kijk voor de toepassingsvoorwaarden ook op onze website.

SmartGrass wordt samen met de uitvloeier Gondor geleverd, voor een nog betere opname door het blad.
   
Informatie

Voor technische informatie kunt u contact opnemen met uw leverancier van gewasbeschermingsmiddelen.

Kijk ook op onze website http://www.nufarm.com/nl/.
   
 
Nufarm B.V.
Rivium Quadrant 75- 7
2909 LC Capelle aan den IJssel
010 303 7700
info.nl@nufarm.com
010 303 7725
sales.benelux@nufarm.com
Nufarm
Facebook   Youtube
Aanmelden  |  Reageren  |  Gegevens wijzigen  |  Afmelden
SmartGrass ® is een geregistreerde merknaam van Valent BioSciences Corporation, U.S.A. Gondor ® is een geregistreerde merknaam van De Sangosse. Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees voor gebruik eerst het etiket en de productinformatie.