Laat onkruid niet de overhand nemen in de graslandpercelen! online lezen
 
 
Nufarm
 
Technische Informatie
10 maart 2020
 
 
 
Droge zomer, nat najaar!
Na de droge zomer en het natte najaar 2019 is de onkruiddruk zeer hoog in tal van graslandpercelen. Door de droge zomer zijn er veel open plekken ontstaan, waar onkruid de kans heeft gekregen om zich te ontwikkelen. Met het natte en relatief warme najaarsweer hebben de onkruiden zich door kunnen ontwikkelen. Hierdoor staat er nu veel ontwikkeld onkruid in het grasland met een lage voederwaarde wat veel ruimte, energie en licht wegneemt, dat bestemd is voor het hoogwaardige gras.
Lees meer
 
Vroege bespuiting
Zodra de percelen goed berijdbaar zijn en de dagtemperaturen boven de 10 graden komen, kortom als het gras en de onkruiden aan de groei zijn, kan er al een bespuiting worden uitgevoerd. Dit kan ruim voor de eerste snede, waardoor er een smakelijke eerste snede geoogst kan worden. Cirran® kan gecombineerd worden met verschillende producten, om zo een breed werkende combinatie tegen de meest voorkomende onkruiden in weiland te krijgen. Denk met name nu aan vogelmuur, boterbloem, paardenbloem, herderstasje en ridderzuring.

De basisonkruidbestrijding in grasland is:
2 l/ha Cirran + 1,25 l/ha Tapir (of 1,5 Primstar)

*Cirran mag echter niet gebruikt worden in eerstejaarsgrasland.
Lees meer
 
Advies eerstejaars grasland en ridderzuring
In eerstejaars grasland kan gebruik gemaakt worden van Jepolinex® Pro.
Dit krachtige middel heeft een sterke werking tegen de veelknopigen zoals o.a. perzikkruid, zwaluwtong, varkensgras en melde (welke vaker terug gezien worden in eerstejaars grasland).

Advies eerstejaars grasland:
1,5 l/ha Jepolinex Pro + 1.25 l/ha Tapir (of 1,5 l/ha Primstar)

Deze combinatie heeft een zeer brede werking op de meest voorkomende onkruiden en tevens ook een sterke werking tegen ridderzuring.

Wanneer er heel veel ridderzuring in een perceel staat (ook in bestaand grasland) heeft combinatie met Jepolinex
Pro zeker een toegevoegde waarde. Het voordeel is dat de ridderzuring heel goed bestreden wordt en tevens ook de andere onkruiden worden meegenomen, door de brede werking van de combinatie.

Advies ridderzuring grasland:
1,5 l/ha Jepolinex Pro + 1.5 l/ha Tapir (of 1,9 l/ha Primstar)
Lees meer
 
Informatie

Voor technische informatie kunt u contact opnemen met Paul van der Kooij: paul.vanderkooij@nufarm.com/ 06-41345997 of Ronny Traas: ronny.traas@nufarm.com/ 06-13556099.

Kijk ook op onze website: www.nufarm.com/nl.
 
 
Nufarm B.V.
Rivium Quadrant 75- 7
2909 LC Capelle aan den IJssel
010 303 7700
info.nl@nufarm.com
010 303 7725
sales.benelux@nufarm.com
Nufarm
Facebook   Youtube
Aanmelden  |  Reageren  |  Gegevens wijzigen  |  Afmelden
Cirran®, Jepolinex® Pro zijn geregistreerde merknamen van Nufarm. Tapir en Primstar zijn geregistreerde merknamen van Dow AgroSciences B.V. Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees voor gebruik eerst het etiket en de productinformatie.