Vertrouw op Canvas ®! Lees online
Nufarm - Grow a better tomorrow
28 juni 2018
Phytophthora

Nadat het voorjaar langzaam op gang kwam en er laat gepoot is hebben we een periode gekend met erg snelle loofgroei. Hier en daar is er plaatselijk veel water gevallen maar inmiddels is het toch echt droog aan het worden en wordt er al volop beregend. Er zijn afgelopen weken infectieperiodes geweest en op verschillende plaatsen in het land is er al Phytophthora aangetroffen. Het is dus noodzaak om alert te blijven en de aardappelen goed te inspecteren. Door de snelle loofgroei is het wat lastiger de leasies op te merken die nu vaak onderin het gewas aangetroffen worden.
Delen:
Facebook
 
Canvas knolbescherming
 
Canvas® biedt naast bladbescherming ook een uitstekende knolbescherming. Op het moment staan de vroeg gepote aardappelen in bloei en worden de knollen gevormd. U wilt toch ook de beste knolbeschermer gebruiken om zeker te zijn van een goede oogst?
 
Elke aardappel verdient de beste bescherming
 


Wanneer Canvas wordt ingezet kan men gerust zijn. Zowel blad- als knolphytophthora worden uit het gewas gehouden en de basis wordt gelegd voor Alternariabestrijding, welke in de 2e helft van het groeiseizoen (vanaf de bloei) actueel wordt.

Afhankelijk van de situatie op het perceel worden hieronder de adviezen weergegeven:

Preventief:

0,3 l/ha Canvas + mancozeb bevattend middel

Curatief:

0,3 l/ha Canvas + cymoxanil + mancozeb

Stopbespuiting:

0,3 l/ha Canvas + cymoxanil + propamocarb
 
Informatie
Voor technische informatie kunt u contact opnemen met onze technisch adviseur Patrick Piessens:
+31 (0) 10 – 303 7734 / +31 (0) 6- 5330 4367 / patrick.piessens@nufarm.com.

Op onze website http://www.nufarm.com/BE/Canvas vindt u uitgebreide informatie over Canvas, aardappelziekte, nieuwsberichten en advies.
 
Contact
Nufarm B.V.
Rivium Quadrant 75-7
2909 LC Capelle aan den Ijssel
T: +31 10 3037725
E: info.be@nufarm.com
I: www.nufarm.com/BE/home
Informatie:
Over Nufarm
Producten
Video's
Nufarm
Canvas® is een geregistreerde merknaam van Nufarm. Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees voor gebruik eerst het etiket en de productinformatie.