Meer gras meer melk! Lees online
Nufarm - Grow a better tomorrow
5 april 2018
Meer gras meer melk


Nu het voorjaar voor de deur staat is het een goed moment om na te denken over onkruidbestrijding in grasland. Grasland is het belangrijkste en duurste productiemiddel op een melkveebedrijf en met name een belangrijke eiwitbron voor het rantsoen. Lees hierover alles op onze website meergrasmeermelk.be.
Delen:
Facebook
 
Onkruidbestrijding in grasland
Door een bespuiting in het voorjaar uit te voeren heeft u het komende seizoen direct profijt van de resultaten en kunt profiteren van een schone frisse grasmat.
Cirran® heeft een brede werking op veel voorkomende onkruiden in grasland. Cirran is zeer sterk op paardenbloemen, meldes, akkerdistels, boterbloemen, weegbree, herderstasje en tal van andere veel voorkomende onkruiden.

In klavergrasland is Buttress®  veilig voor zowel witte als rode klaver. Door bij Buttress een kleine hoeveelheid U46® M 750 of Cirran te mengen krijgt u een optimale werking. U46 M 750 of Cirran zorgt voor een snellere werking van Buttress, tevens wordt Buttress beter opgenomen door de plant, het genereert een ‘’boosterwerking’’. Voor een goed resultaat is het van belang dat de middelen worden ingezet op kleine onkruiden onder groeizame omstandigheden.

Zoals beloofd sturen wij u hierbij een werkingstabel omdat Nufarm het belang wil onderstrepen van het scouten van onkruiden. Met behulp van deze tabel kunt u tijdig de onkruiden in grasland bestrijden en behaalt u een hogere ruwvoeropbrengst. Klik hier om de tabel te bekijken.
 
Advies
Uit onze proeven blijkt dat de juiste dosering van de middelen van groot belang is voor een goed resultaat van de bespuiting. Voer daarnaast een bespuiting altijd uit onder groeizame omstandigheden.

Advisering bestaand grasland:
2 l/ha Cirran® + 1,5 l/ha Primstar®  of 2 l/ha Cirran® + 4 l/ha Bofix®

Indien veel ridderzuring aanwezig:
2 l/ha Cirran® +1,9 l/ha Primstar®

Bij bestaand klavergrasland:
4,5 l/ha Buttress® + 0,5-0,75 l/ha U46® M 750 of 0,25-0,5 l/ha Cirran®

1e jaars klavergrasland:
4 l/ha Buttress®
 
Informatie

Voor meer technische informatie kunt u contact opnemen met onze technisch adviseurs:

Patrick Piessens: +31 (0)10 303 77 34/ +31 (0) 6 5330 4367/ patrick.piessens@nufarm.com
Wouter Planckaert: 0471-823 884 / wouter.planckaert@nufarm.com
 
Contact
Nufarm B.V.
Rivium Quadrant 75-7
2909 LC Capelle aan den Ijssel
T: +31 10 3037725
E: info.be@nufarm.com
I: www.nufarm.com/BE/home
Informatie:
Over Nufarm
Producten
Video's
Nufarm
Cirran®, U46® M750 en Buttress® zijn geregistreerde merknamen van Nufarm. Primstar® en Bofix® zijn geregistreerde merknamen van Dow AgroSciences. Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees voor het gebruik eerst het etiket en de productinformatie