Meer gras meer melk! Lees online
Nufarm - Grow a better tomorrow
5 april 2018
Meer gras meer melk


Nu het voorjaar voor de deur staat is het een goed moment om na te denken over onkruidbestrijding in grasland. Grasland is het belangrijkste en duurste productiemiddel op een melkveebedrijf en met name een belangrijke eiwitbron voor het rantsoen. Lees hierover alles op onze website meergrasmeermelk.nl.
Delen:
Facebook
 
Onkruidbestrijding in grasland
Door een bespuiting in het voorjaar uit te voeren heeft u het komende seizoen direct profijt van de resultaten en kunt profiteren van een schone frisse grasmat.
Cirran® en Jepolinex® Pro hebben een brede werking op veel voorkomende onkruiden in grasland. Cirran is zeer sterk op paardenbloemen, meldes, akkerdistels, boterbloemen, weegbree, herderstasje en tal van andere veel voorkomende onkruiden. Jepolinex Pro is daarnaast ook zeer sterk op ridderzuring en veelknopigen (o.a. perzikkruid, varkensgras) die veelal voorkomen in eerstejaars grasland.

In klavergrasland is Buttress® veilig voor zowel witte als rode klaver. Voor een goed resultaat is het van belang dat het middel wordt ingezet op kleine onkruiden onder groeizame omstandigheden.
 
Advies
Uit onze proeven blijkt dat de juiste dosering van de middelen van groot belang is voor een goed resultaat van de bespuiting. Voer daarnaast een bespuiting altijd uit onder groeizame omstandigheden.

Advisering bestaand grasland:
2 l/ha Cirran®* +1,5 l/ha Primstar® of 1,25 l/ha Tapir®

Nieuw advies, zeer brede en sterke werking!
Bij veel ridderzuring en overige onkruiden:
1,5 l/ha Jepolinex® Pro + 1,9 l/ha Primstar® of 1,5 l/ha Tapir®

Advisering 1e jaars grasland:
1,5 l/ha Jepolinex® Pro +1,5 l/ha Primstar® of 1,25 l/ha Tapir®

(* Cirran niet inzetbaar in 1e jaars grasland)
 
Informatie
Voor meer technische informatie kunt u contact opnemen met onze technisch adviseurs:

Patrick Piessens: 010 303 77 34/ 06 5330 4367/ patrick.piessens@nufarm.com
Paul van der Kooij: 010 303 77 50/ 06 4134 5997/ paul.vanderkooij@nufarm.com
 
Contact
Nufarm B.V.
Rivium Quadrant 75-7
2909 LC Capelle aan den Ijssel
T: 010 - 3037725
E: info.nl@nufarm.com
I: www.nufarm.com/nl
Informatie:
Over Nufarm
Producten
Video's
Nufarm
Cirran®,Jepolinex® Pro en Buttress® zijn geregistreerde merknamen van Nufarm. Primstar® en Tapir® zijn geregistreerde merknamen van Dow AgroSciences. Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees voor het gebruik eerst het etiket en de productinformatie