Vertrouw op Canvas ®! Lees online
Nufarm - Grow a better tomorrow
20 juli 2017
Phytophthora
In het eerste gedeelte van de teelt van aardappelen dit jaar was het vooral erg droog. De loofontwikkeling verliep moeizaam en door de droogtestress waren er percelen te zien die al vroeg in bloei stonden. Door de droge omstandigheden is de phytophthora druk tot nu toe laag gebleven en werden de intervallen vaak opgerekt. Nu de laatste weken er weer neerslag is gevallen is het belangrijk om alert te blijven. Ook koudere nachten kunnen met dauwnatperiodes zorgen voor een infectiemoment.
Delen:
Twitter
 
Alternaria
Naast phytophthora speelt natuurlijk ook alternaria een belangrijke rol in de teelt van aardappelen. Canvas® met een mancozeb bevattend middel is de basis voor de alternariabestrijding. Aangevuld met specifieke alternariamiddelen kunnen de aardappelen zo lang als mogelijk gezond en groen gehouden worden hetgeen resulteert in de hoogste opbrengst. Dit was te zien in een proef vorig jaar in Westmaas waar Canvas® + mancozeb bevattend middel goed scoorde in het schema. In deze proef was ook de verminderd gevoelige F129L mutatie aanwezig.
 
Alternaria
 
Knolbescherming is nu aan de orde!

Canvas® biedt naast bladbescherming ook nog altijd een uitstekende knolbescherming. Belangrijk om de reeds gevormde knollen optimaal te beschermen. Canvas® is daar het aangewezen product voor!
 
Elke aardappel verdient de beste bescherming
 








Zoals uit voorgaande blijkt is de inzet van Canvas® een uitstekende keuze. Zowel blad als knolphytophthora worden uit het gewas gehouden en ook wordt een basis gelegd in alternariabestrijding.

Advies:

0,3 l/ha Canvas® + mancozeb bevattend middel.
 
Informatie
Voor technische informatie kunt u contact opnemen met onze technisch adviseur Patrick Piessens:
010 – 303 7734 / 06- 5330 4367 / patrick.piessens@nufarm.com.

Kijk ook op onze website http://www.nufarm.com/nl/canvas.
 
Contact
Nufarm B.V.
Rivium Quadrant 75-7
2909 LC Capelle aan den Ijssel
T: 010 - 3037725
E: info@nl.nufarm.com
I: www.nufarm.com/nl
Informatie:
Over Nufarm
Producten
Video's
Nufarm
Canvas® is een geregistreerde merknaam van Nufarm.
Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees voor gebruik eerst het etiket en de productinformatie.