Maïs na gras, met SmartGrass ® een eenvoudige keuze! |
Lees online |
|
|
|
|
|
|
|
|
Maïs na gras, met SmartGrass® een eenvoudige keuze! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Het voorjaar dient zich aan. Een groot deel van de bemesting ligt op het land en de grasgroei komt langzaam op gang. Indien straks in het voorjaar maïs wordt ingezaaid op het graslandperceel is het nu tijd om de juiste strategie te bepalen.
Door Smartgrass® in te zetten aan het begin van de groei van de eerste grassnede, kan deze eerder worden gemaaid, en toch een hoge opbrengst geven. Op deze manier kan de maïs op tijd worden gezaaid, zodat ook de maïs een vroege start en een uiteindelijk een goede afrijping heeft. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bij groeizaam weer, Smartgrass® inzetten! |
|
|
|
|
|
|
|
|
SmartGrass® kan worden toegepast wanneer het gras een tekort aan gibberelinezuur heeft, dit is direct na elke maaisnede en direct na de winterrust. Het is belangrijk dat SmartGrass® aan het begin van de groei wordt toegepast.
Dit is na de winter als het gras tussen de 10 en 15 cm lang is en aan de groei gaat. Groeizaam weer is van groot belang.
Het gras maakt van nature zelf ook gibberelinezuur aan en indien het gras langer wordt en zelf reeds voldoende gibberelinezuur heeft aangemaakt, is een SmartGrass® toepassing niet meer zinvol.
SmartGrass® op het juiste moment toegepast kan een extra opbrengst genereren van gemiddeld 600 kg ds/ha extra. Het gras groeit sneller en is eerder aan het maaien toe. De volwaardige snede kan tot wel 10 dagen eerder worden gemaaid. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
• Dosering 20 gr/ha
• Waterhoeveelheid 200-300 l/ha
• 0,24 l/ha Gondor toevoegen
SmartGrass® wordt samen met de uitvloeier Gondor geleverd, voor een nog betere opname door het blad. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
SmartGrass® is een geregistreerde merknaam van Valent BioSciences Corporation, U.S.A. Gondor® is een geregistreerde merknaam van De Sangosse.
Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees voor gebruik eerst het etiket en de productinformatie. |
|
|
|
|
|