Groeiregulatie in fruit, ga voor kwaliteit! Lees online
Nufarm - Grow a better tomorrow
22 maart 2016
Het Nufarm trio: voor een optimale oogst!
Met de introductie van MaxCel® in 2015 heeft Nufarm vrijwel het volledige gamma aan plantgroeiregulatoren in het pakket.

Regulex® 10SG (GA4+7), Amid-Thin® ”W” (NAD) en MaxCel® (6-BA) hebben allemaal de unieke eigenschappen en formuleringen die nodig zijn om een optimale oogst te realiseren.

Nufarm heeft samen met pcfruit en telers een videofilm gemaakt over de werking van, en ervaringen met, deze producten. Klik hier om de videofilm te bekijken.
 
Regulex® 10SG
Een gekende werkzame stof, GA4+7 in een nieuwe formulering.
Met de geconcentreerde unieke granulaat formulering is er relatief weinig product nodig om de juiste hoeveelheid werkzame stof aan te brengen op de bomen. Dit biedt voordelen op het gebied van logistiek, opslag en gebruiksvriendelijkheid.

Het brede etiket van Regulex® 10SG biedt de flexibiliteit om toepassingen uit te voeren wanneer dat nodig is. Met 1-4 toepassingen in appel  op het etiket en de mogelijkheid om te variëren in doseringen, geeft het etiket van Regulex® 10SG ruimte om in te spelen op de omstandigheden in de boomgaard.

Advies in perenbomen:

Regulex® 10SG gebruiken om vruchtzetting te bevorderen, 1 toepassing 50-150 gr/ha boomhaag. En binnen 24 uur toepassing in geval van vorst.

Advies in appelbomen:

Regulex® 10SG toepassen, 1-4 toepassingen, 33-100 gr/ha boomhaag na de volle bloei om ruwschilligheid te voorkomen in onderstaand schema:
 
 
Amid-Thin® ”W”
Amid-Thin® ”W” is dé vertrouwde standaard voor een vroege en veilige dunning vlak na de volle bloei. Amid-Thin® ”W” zorgt ervoor dat er in een vroeg stadium al vruchten afvallen waardoor de boom extra energie heeft om betere kwaliteit vruchten te produceren.

Met Amid-Thin® ”W”:


Geen risico op overdunning!

Altijd stabiele werking!

Bij een matig-goede bloembot kwaliteit, Amid-Thin® ”W” toepassen met een dosering van 0,5 kg/ha boomhaag vlak na volle bloei.

Bij veel bloembot en goede zetting uitstekend in het schema te gebruiken met MaxCel®.
 
 
MaxCel®
 



De hoogwaardige formulering maakt MaxCel® effectief en veilig toepasbaar als dunningsmiddel in appelbomen. Ervaringen van telers en proeven laten zien dat bij gelijke hoeveelheden werkzame stof, de formulering doorslaggevend is in het succes van de behandeling!

MaxCel® toepassen, 5 l/ha boomhaag rond een vruchtdiameter van 10-12 mm. Verkies echter temperatuur boven vruchtmaat. Gedurende 2-3 dagen na toepassing moet de temperatuur boven 15°C zijn. (voorkeur >18°C).

Met MaxCel®:

-       Geen risico op overdunning

-       Extra dikke vruchten (door bevordering
        celdeling)


-       Sterke bloembot het jaar nadien
 
 
 
Informatie
Voor technische informatie kunt u contact opnemen met onze technisch adviseur Daniël Cornelisse:
010 – 303 77 32 / 06 – 51 22 45 63 / daniel.cornelisse@nl.nufarm.com
.
Kijk ook op onze website http://www.nufarm.com/belu.
 
Contact
Nufarm B.V.
Rivium Quadrant 75-7
2909 LC Capelle aan den Ijssel
T: +31 10 3037725
E: info@be.nufarm.com
I: www.nufarm.com/BE/home
Informatie:
Over Nufarm
Producten
Video's
Nufarm
Amid-Thin® “W” is een geregistreerde merknaam van Nufarm. MaxCel® en  Regulex® 10SG zijn geregistreerde merknamen van Sumitomo Chemical Agro Europe S.A. Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees voor gebruik eerst het etiket en de productinformatie.