Onkruidbestrijding weiland onmisbaar voor goed graslandbeheer! Lees online
Nufarm - Grow a better tomorrow
18 maart 2016
Grote onkruiden in grasland
Door de zachte winter zijn er op dit moment al grotere onkruiden dan normaal te vinden in het grasland. Het is belangrijk dat deze tijdig bestreden worden. Op veel plaatsen is het nu nog te nat om het veld op te gaan, maar zodra het veld berijdbaar is en voldoende groeizame omstandigheden aanwezig zijn kan er worden begonnen met een onkruidbestrijding.


Bij goed graslandbeheer hoort een regelmatige onkruidbestrijding. In het najaar 2015 is er door omstandigheden relatief weinig onkruid bestreden, dus is het  nu extra van belang een goede onkruidbestrijding uit te voeren. Naast concurrentie van het gras door het wegnemen van verschillende voedingsstoffen en licht bevatten onkruiden minder energie dan goede grassen en beïnvloeden daardoor de voederwaarde negatief. Het is dus van belang om een perceel onkruidvrij te houden voor optimale opbrengsten.
 
Advies grasland
 

Cirran® kan gecombineerd worden met verschillende producten om zo een breedwerkende combinatie tegen de meest voorkomende onkruiden in weiland te verkrijgen.

Indien o.a. veel zuring en muur aanwezig: 2 l/ha Cirran® + 2.0 l/ha Primstar

Indien o.a. boterbloemen, distels, st jacobskruiskruid aanwezig: 2 l/ha Cirran® + 4 l/ha Bofix
 
Advies klavergrasland
 
Het aandeel klavergrasland neemt nog steeds toe. Klaver verbetert de voederwaarde en structuur van het weidemengsel. Onkruidbestrijding is hier lastiger dan in grasmengsels zonder klaver. Het is dus zaak om vanaf  het begin het perceel goed onkruidvrij te houden.

Buttress® is een van de weinige middelen die selectief is voor zowel witte als rode klaver. Voor een goed resultaat is het van belang dat men toepast op kleine onkruiden en onder de juiste groeizame omstandigheden. Voeg bij de mix met Buttress® altijd U 46® M 750 toe, dit versterkt de Buttress® doordat het een boosterwerking heeft.

Buttress® is de basis voor onkruidbestrijding in klavergrasland:

Advies klavergrasland:

Bestaand klavergrasland

4,5 l/ha Buttress® + 1 l/ha U 46® M 750

Jong klavergrasland

4,0 l/ha Buttress® + 0,5-0,75 l/ha U 46® M 750
 
Informatie
Voor technische informatie kunt u contact opnemen met onze technisch adviseur Patrick Piessens:
0031 10 303 77 34 / 0031 6 5330 4367 / patrick.piessens@nl.nufarm.com.
 

Kijk ook op onze website: http://www.meergrasmeermelk.be.
 
Contact
Nufarm B.V.
Rivium Quadrant 75-7
2909 LC Capelle aan den Ijssel
T: +31 10 3037725
E: info@be.nufarm.com
I: www.nufarm.com/BE/home
Informatie:
Over Nufarm
Producten
Video's
Nufarm
Cirran®, U 46® M750 en Buttress® zijn geregistreerde merknamen van Nufarm. Primstar en Bofix zijn geregistreerde merknamen van Dow AgroSciences. Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees voor gebruik eerst het etiket en de productinformatie.