Onkruidbestrijding weiland onmisbaar voor goed graslandbeheer! Lees online
Nufarm - Grow a better tomorrow
14 maart 2016
Grote onkruiden in grasland
Door de zachte winter zijn er op dit moment al grotere onkruiden dan normaal te vinden in het grasland. Het is belangrijk dat deze tijdig bestreden worden. Op veel plaatsen is het nu nog te nat om het veld op te gaan, maar zodra het veld berijdbaar is en voldoende groeizame omstandigheden aanwezig zijn kan er worden begonnen met een onkruidbestrijding

 
Bij goed graslandbeheer hoort een regelmatige onkruidbestrijding. In het najaar 2015 is er door omstandigheden relatief weinig onkruid bestreden, dus is het  nu extra van belang een goede onkruidbestrijding uit te voeren. Naast concurrentie van het gras door het wegnemen van verschillende voedingsstoffen en licht bevatten onkruiden minder energie dan goede grassen en beïnvloeden daardoor de voederwaarde negatief. Het is dus van belang om een perceel onkruidvrij te houden voor optimale opbrengsten.
 
Advies bestaand grasland
Cirran® kan gecombineerd worden met Primstar om zo een breedwerkende combinatie tegen de meest voorkomende onkruiden in weiland te verkijgen. 

De basisonkruidbestrijding in grasland is: 2 l/ha Cirran® + 1,5 l/ha Primstar

Indien veel ridderzuring aanwezig 1,9 l/ha Primstar toevoegen

Cirran® mag echter niet gebruikt worden in eerstejaarsgrasland vanwege uitspoeling.  
 
Advies eerstejaars grasland
In eerstejaars grasland kan gebruik gemaakt worden van Jepolinex® Pro een combinatie van 660 g/l mcpa +90 g/l dicamba. De kracht van de toevoeging van dicamba vindt men met name terug in verbeterde werking tegen de veelknopigen zoals o.a. perzikkruid en zwaluwtong. 

Advies eerstejaars grasland:

1,5 l/ha Jepolinex® Pro + 1,5 l/ha Primstar
 
Advies klavergrasland
Het aandeel  klavergrasland neemt nog steeds toe. Klaver verbetert de voederwaarde en structuur van het weidemengsel. Onkruidbestrijding is hier lastiger als in grasmengsels zonder klaver. Het is dus zaak om vanaf het begin het perceel goed onkruidvrij te houden. Buttress® is een van de weinige middelen die selectief is voor zowel witte als rode klaver. Voor een goed resultaat is het van belang dat men toepast op kleine onkruiden en onder de juiste groeizame omstandigheden .

Advies klavergrasland:

Buttress® is de basis voor onkruidbestrijding in klavergrasland:

Advies klavergrasland:

Bestaand klavergrasland: 4,5 l/ha Buttress®
Jong klavergrasland: 4,0 l/ha Buttress®
 

Indien muur of kamille Basagran toevoegen.
 
Informatie
Voor technische informatie kunt u contact opnemen met onze technisch adviseur Patrick Piessens: 010 – 303 77 34 / 06 – 5330 4367 / patrick.piessens@nl.nufarm.com.

Kijk ook op onze website: www.meergrasmeermelk.nl
 
Contact
Nufarm B.V.
Rivium Quadrant 75-7
2909 LC Capelle aan den Ijssel
T: 010 - 3037725
E: info@nl.nufarm.com
I: www.nufarm.com/nl
Informatie:
Over Nufarm
Producten
Video's
Nufarm
Cirran®, Jepolinex® Pro en Buttress® zijn geregistreerde merknamen van Nufarm. Primstar is een geregistreerde merknaam van Dow AgroSciences. Basagran is een geregistreerde merknaam van BASF. Lees voor gebruik eerst het etiket en de productinformatie.